top of page

KATTKLIPPNING

Vi är inga frisörer... 

Däremot är vi sanna djurvänner som gjort vår bästa för att lära oss kattens språk och hitta ett arbetssätt som katten (i många fall) godkänner att bli hanterad på. Detta har gjort det möjligt för oss att raka och klippa flertalet långhåriga katter med både små och stora tovor helt utan medicinsk hjälp (sedering). Våra klippningar är inte ämnade att ge "fina frisyrer". 


Vi klipper endast för kattens skull och vi ser det som en behandling.

Skulle det mot förmodan inte framgångsrikt gå att klippa katten utan veterinärens hjälp bokar vi gärna in ett besök hos vår egen veterinär. Det finns även andra alternativ till vanlig sedering.

En klippning bör alltid ses som en ny möjlighet att ta ansvar för sin katts päls och ge pälsvården en ny chans. Vi rekommenderar att man regelbundet borstar igenom katten med en karda i lämplig storlek kombinerat med en kam för utredning, det finns även tovknivar och balsamspray vid behov. Fråga oss så hjälper vi till att hitta det som passar er!

Kattklippning: Text

HUR...?

Eftersom att katten som oftast inte tycker om att bli borstad/hanterad/buren m.m. får vi arbeta mycket med distraktioner. Katten som låter sig mutas med godis får så mycket mumsmums den önskar, de flesta är dock inte så "lättlurade" och då får vi distrahera bäst vi kan. Givetvis arbetar vi även lugnt och metodiskt, med Feliway i rummet och testar oss fram för att se vad katten accepterar.

Alla katter får en stor plastkrage, både för att det ger dom något annat att tänka på men också för att skydda oss från nafs. Många katter uppskattar när vi kletar ut paté i tratten som de kan slicka av medan vi klipper :-) 

Vi är alltid två personer som klipper och vi har aldrig bråttom. Vi kommer också sätta stopp om vi upplever att katten är för stressad för att vi ska kunna fortsätta.

Image by Esteban Chinchilla
Kattklippning: Om

VAD KOSTAR DET...?

Det är svårt att på förhand ge ett exakt pris då det tenderar att variera från fall till fall. Både i fråga om hur mycket tovor katten har, hur lång tid det tar, hur "lätt-flörtad" katten är osv. Nedan ser ni några prisförslag.

Generellt kostar klippning runt 25:-/min eller 125:-/5 minuter. Då ingår två personal till förfogande, rakapparater inkl rengöring av dessa, städning av rum och godis till katten.

30 min i sträck är ungefär vad vi anser att de flesta katter klarar av som max. Hinner vi inte klart innan kattens tålamod är slut får vi boka ett nytt besök.

Vit kattunge

ENSTAKA TOVOR

50-150 kr

En eller ett par tovor. Max 5 min arbete.

Image by Zoë Gayah Jonker

FLERA TOVOR

200-350 kr

Flera tovor eller svårare sådana. Ingen helkroppsklippning, ca 10 min arbete.

Image by Lara Baeriswyl

LEJONKLIPPNING

750 kr

Arbetstid ca 30 min.

Kattklippning: Tjänster

NÅGRA AV VÅRA PÄLS-KUNDER

IMG_0781_edited.jpg

Morris

IMG_0836.jpg

Thor

IMG_4256_edited.jpg

Snotty

Kattklippning: Omdömen
bottom of page