top of page

VANLIGA FRÅGOR

GÖR NI HEMBESÖK?

Ja, vi kan göra hembesök i närområdet för vissa ärenden: exempelvis  hästvaccinationer, kullbesiktningar eller avlivning av katt.
Kostnad för resa och vissa andra avgifter/arvoden kan tillkomma beroende på ärendet och hur långt vi ska åka.

HAR NI DROP-IN?

Nej, vi har inte drop-in för någon typ av ärenden. Vår erfarenhet är att tidsbokning innebär bättre förutsättningar för ett trevligt veterinärbesök för alla inblandade.

VILKA DJUR KAN NI TA EMOT/BEHANDLA?

Vi erbjuder enklare veterinärtjänster för hund, katt, häst och smådjur men vi kan göra olika mycket för varje djurslag. Desto mer för hund och katt, en hel del för smådjur och hästar vaccinerar vi enbart. Det beror alltid på vad ärendet gäller så fråga oss gärna!

KAN NI HJÄLPA MITT DJUR ATT FÅ SOMNA IN I LIVETS SLUTSKEDE?

När dagen kommer kan vi hjälpa katt och smådjur till den eviga vilan. I dagsläget kan vi dock tyvärr inte hjälpa hundar, vi hoppas kunna erbjuda den tjänsten i framtiden.

SÄLJER NI VETERINÄRFODER?

Ja! Vi säljer dietfoder från Royal Canin och Hill's Prescription Diet. Vi har även möjlighet att på efterfrågan ta hem veterinärfoder från Specific, Eukanuba, HappyDog/-Cat och Brit.

HUR BOKAR JAG TID HOS VETERINÄREN?

Vi har telefontid 8-9 måndagar, onsdagar och torsdagar för tidsbokning. Övrig tid svarar vi i mån av tid för bokning av enklare ärenden. Bokningsförfrågningar per mejl är inte giltiga bokningar, bokning är gjord först när ett bekräftelse-sms har mottagits av er.

FAQ: FAQ
FAQ: Pro Gallery

HUNDVACCINATION

Hundar bör vaccineras mot valpsjuka, parvo, hepatit och kennelhosta regelbundet. Vanligtvis ges en första vaccination vid 8 veckors ålder och därefter ges även en påfyllnadsdos vid 12-13 veckors ålder samt en till vid 1 års ålder. Då ges ett kombinationsvaccin kallat DHPPi mot alla sjukdomar nämnda ovan.

Efter ettårssprutan bör hunden vaccineras årligen mot kennelhosta och med ett maximalt intervall om 2-3 år mot de övriga sjukdomarna.

Vaccin mot kennelhosta kan ges som en vanlig injektion under huden (tex Nobivac Pi) men finns även som en lösning som administreras i nosen på hunden (Nobivac KC). KC anses ha ett något bättre skydd mot kennelhosta och tar fler stammar som orsakar sjukdom, vaccinet har dock något fler biverkningar och rekommenderas om hunden rör sig i högriskmiljöer (hunddagis, tävling, utställning, hundparker m.m.).

KATTVACCINATION

-

HÄSTVACCINATION

-

FAQ: FAQ
bottom of page